Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că Uniunea Europeană trebuie să rezolve probleme precum securitatea internă şi securitatea externă, precum şi problemele economice, pentru a deveni mai credibilă, coerentă şi pragmatică, precizând că acestea sunt şi aşteptările românilor, unii dintre cei mai "pro-europeni" cetăţeni din UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"România va trebui să fie un contributor serios, angajat şi foarte activ în dezbaterea privind viitorul proiectului european. Rezultatele acestui proces de reflecţie aprofundată trebuie să fie o Uniune orientată spre rezultate pragmatice şi coerente, o Uniune flexibilă şi mai apropiată de cetăţenii europeni. Vrem o aprofundare a integrării europene, aceasta fiind una din soluţiile pentru multiplele crize europene pe care le traversăm", a spus Iohannis, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Iohannis a subliniat că România vrea să fie parte a "nucleului de integrare" al UE, fiind un obiectiv strategic pentru dezvoltarea ţării noastre. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie ca UE să rezolve probleme precum securitatea internă şi externă, creşterea economică, crearea de locuri de muncă şi consolidarea pieţei interne, mai spune şeful statului.

"Cetăţenii români – cei mai pro-europeni – au nevoie de o Uniune mai pragmatică şi mai coerentă, mai flexibilă şi care îşi respectă principiile şi valorile fundamentale, mai puternică, mai prosperă, mai sigură şi, cel mai important, mai credibilă. Trebuie să acţionăm ferm în acest scop", a spus el.

Iohannis a reiterat şi faptul că România este pregătită să participe la negocierile privind Brexit. "Rezultatul negocierii trebuie să reflecte pe deplin prezervarea drepturilor lucrătorilor români. Reamintesc totodată interesul nostru pentru consolidarea cooperării strategice cu Marea Britanie, importantă pentru România şi pentru securitatea europeană", a spus el.

Preşedntele a cerut şi intensificarea eforturilor de pregătire pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene din 2019, "astfel încât să avem un mandat de succes". "Contez pe sprijinul dumneavoastră în acest scop", le spus Iohannis diplomaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.