Întâlnirea dintre conducerea Parlamentului, la care paticipă şi şefii Comisiilor Juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, Eugen Nicolicea, respectiv Şerban Nicolae, cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Michou Paraskevi, a început, aceştia urmând să aibă discuţii tehnice despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La întâlnire participă şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Rovana Plumb. 

La capitolul Justiţie din programul de guvernare al PSD se precizează: “Luând în calcul progresele României şi atingerea benchmarkurilor, reperele iniţiale ale MCV, Guvernul şi Comisia Europeană vor coopera pentru ridicarea MCV în mandatul actualei Comisii. Este importantă şi transpunerea cu prioritate în legislaţia naţională a directivelor europene care privesc sistemul judiciar.”

Şi ministrul Justiţiei, Florin Iordache, s-a întâlnit, joi dimineaţă, cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, pentru a discuta despre funcţionarea MCV.

România a îndeplinit toate condiţionalităţile din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), toate autorităţile din domeniul juridic funcţionează în condiţii foarte bune, iar instituţiile importante au fost consolidate, fiind suficiente garanţii ca monitorizarea să fie ridicată din vara acestui an, a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache, joi, după întâlnirea cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou.

"Ne-am pronunţat în sensul ridicării Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Şi ei (delegaţia Comisiei Europene, n.r.) recunosc că România a făcut progrese şi doresc garanţii că statul de drept se va întări. Acelaşi lucru vrem şi noi. Am dat un semnal foarte clar că am îndeplinit toate obligaţiile ce ne reveneau”, a declarat, pentru News.ro, ministrul Florin Iordache.

La ultima vizită în România, în octombrie 2016, Paraskevi Michou declara că transparenţa este ca un medicament prin care corupţia poate fi vindecată, iar Guvernul Cioloş a stabilit un standard al transparenţei decizionale demonstrând, prin măsurile întreprinse, faptul că guvernarea trebuie să fie participativă.

De asemenea, în martie, secretarul general adjunct al Comisiei Europene susţinea că nu vede “sustenabilitate” în progresele făcute de România şi Bulgaria “într-o serie de domenii”, aşa că va “lupta” pentru menţinerea Mecanismului de Cooperare şi Verificare până când toate obiectivele fixate la aderare vor fi îndeplinite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.