Comisia Europeană şi UEFA au lansat campania #EveryTrickCounts (Fiecare truc contează, n.r.) de sensibilizare a publicului axată pe acţiuni individuale de combatere a schimbărilor climatice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin acest parteneriat, în cursul pauzelor publicitare la televiziuni din timpul Ligii Campionilor UEFA şi a altor competiţii importante, în 57 ţări va fi difuzat un videoclip în care fotbalişti celebri vor face trucuri cu mingea menite să promoveze ideea de a economisi energie şi de a reduce emisiile.

Videoclipul va fi prezentat şi pe stadioane în timpul meciurilor.

Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv pentru Pactul verde european, a declarat: „Fotbalul ne uneşte, pe continent şi pe întreaga planetă. Pentru a ne bucura în continuare de jocul nostru preferat, trebuie să câştigăm, ca o echipă, lupta împotriva schimbărilor climatice. Sunt încântat de faptul că UEFA şi Comisia Europeană lansează această campanie pentru a veni în sprijinul obiectivelor noastre climatice”.

„Prin Pactul verde european, facem presiuni să se efectueze marile schimbări structurale necesare astfel încât economia şi societatea noastră să fie pregătite pentru un viitor neutru din punct de vedere climatic. Dar nu vom reuşi fără ca toată lumea să abordeze această problemă, luând mici măsuri la nivel individual, cum ar fi să ne deplasăm la antrenament sau la stadion în mod durabil, să reciclăm deşeurile rămase de la gustările pe care le servim la pauză sau să mai stingem din lumini când ne lipim ochii de televizor la meciuri. Haideţi să renunţăm la obiceiurile proaste, de dragul planetei noastre”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.