Premierul Dacian Cioloş a afirmat, marţi, în discursul său cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Chineze, că România şi-a exprimat disponibilitatea de a adera la Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 ”România şi-a exprimat disponibilitatea de a adera la Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură pentru că apreciem că putem folosi mai bine acest instrument de investiţii pentru a dezvolta proiecte noi şi pentru a finaliza proiecte care sunt inclusiv în România”, a declarat premierul Dacian Cioloş.

Totodată, prim-ministrul a anunţat că România este în faza finală de operaţionalizare a Centrului de Dialog şi Cooperare în domeniul Energiei, proiect în care sunt implicate 16 ţări din Europa Centrală şi de Est şi China.

”Doresc totodată să vă anunţ că suntem într-o fază finală de operaţionalizare a Centrului de Dialog şi Cooperare în Domeniul Energiei – unul din proiectele care a fost stabilit în cadrul acestui format 16 plus 1 şi domeniul în care România s-a angajat să organizeze şi să găzduiască acest centru de dialog de cooperare în domeniul energiei ţinând cont şi de potenţialul pe care îl avem în cooperarea energetică între România şi China”, a arătat şeful Executivului.

Cioloş a adăugat că acest centru va avea sediul la Bucureşti şi va fi operaţionalizat în cel mai scurt timp. ”România poate să fie o poartă de intrare pentru produse chinezeşti în Uniunea Europeană şi sunt convins că şi noi avem încă, pe partea noastră, multe de făcut pentru a valorifica potenţialul pe care piaţa chineză îl oferă produselor româneşti”, a mai spus prim-ministrul.

La recepţia oferită de ambasada Chinei la Bucureşti au mai participat, printre alţii, fostul premier Victor Ponta, copreşedintele ALDE Daniel Constantin, preşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, ministrul de Externe Lazăr Comănescu, preşedintele Curţii de Conturi Nicolae Văcăroiu, fostul premier Adrian Năstase, fostul ministru de Externe Titus Corlăţean şi senatorul Mircea Geoană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.