Patru bărbaţi şi un minor, judecaţi pentru comiterea a patru crime, au fost condamnaţi de Tribunalul Vrancea la aproximativ 72 de ani de închisoare. În plus, inculpaţii trebuie să plătească şi daune morale familiilor victimelor. În atac au murit, în vara anului 2017, trei membri ai aceleiaşi familii – mamă, tată şi fiu, dar şi o rudă a acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, în acest dosar au fost judecaţi opt inculpaţi. Au fost condamnaţi patru bărbaţi şi un minor, membri ai aceleiaşi familii. 

Cea mai mare pedeapsă, 17 ani şi 2 luni, a primit-o un bărbat judecat pentru omor calificat.

Doi bărbaţi au fost condamnaţi la câte 16 ani şi 8 luni de detenţie, iar un alt bărbat a primit o condamnare de 10 ani şi 5 luni de închisoare tot pentru omor calificat.

Al cincilea inculpat, un minor, ar urma să fie internat într-un centru de detenţie timp de 12 ani şi 6 luni.  

Toţi inculpaţii ar trebui să plătească diferite sume de bani familiilor victimelor.

Instanţa a mai dispus menţinerea măsurilor asiguratorii asupra autovehiculului marca Renault Laguna şi asupra bunurilor mobile şi/sau imobile ale inculpaţilor.

Decizia pronunţată de Tribunalul Vrancea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Dosarul crimelor de pe strada Gheorghe Doja din Focşani, fapte comise în vara anului 2017, a ajuns în instanţă în iarna aceluiaşi an.

Opt persoane au fost judecate pentru omor calificat, tentativă de omor calificat, încăierare şi conducere fără permis.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, care mai apoi a ajuns în instanţă, victimele au fost cele care au mers la casa inculpaţilor, din cauza unor conflicte mai vechi, dar au fost bătute cu răngi, coase, cuţite şi bâte de baseball.

În scandal şi-au pierdut viaţa trei membri ai aceleiaşi familii, respectiv mamă, tată şi fiu, dar şi un alt bărbat, rudă cu aceştia. 

Cei trei bărbaţi au fost găsiţi morţi pe stradă, la locul faptei, iar femeia a decedat la spital.

După comiterea faptei, autorii au fugit, doi dintre ei fiind prinşi în aceeaşi noapte, în trafic, la Dumbrăveni. Alţi doi inculpaţi din cei opt au fost prinşi două zile mai târziu, în timp ce se deplasau pe o stradă din apropierea sediului IPJ Vrancea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.