O delegaţie condusă de colonelul Ian Iverson, magistrat şef al Armatei americane în Europa, a efectuat, miercuri, o vizită la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din partea Ministerului Public, la întâlnire au participat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casţie şi Justiţie, Dimitrie-Bogdan Licu, general de brigadă magistrat Codruţ Olaru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, general – locotenent magistrat Ion Alexandru, procuror militar şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare, colonel magistrat Ionel Corbu, prim-procuror militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, precum şi procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel şi Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Din delegaţia americană au mai făcut parte locotenent-colonel John W. Caulwell, şeful Diviziei Naţionale de Drept de Securitate, şi locotenent-colonel James Robert JR McKee, şeful Departamentului de Drept Străin, precum şi domnul avocat Flavius Graur-Vârtopeanu, ofiţer de legătură la Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Principala temă a întrevederii a fost reprezentată de cazuistica parchetelor militare şi particularităţile urmăririi penale în acest domeniu specific de competenţă, în special din perspectiva acordurilor şi tratatelor internaţionale la care România este parte, referitoare la forţele sale militare aflate în teatre de operaţii în străinătate, în calitate de ţară membră NATO, precum şi la forţele militare străine staţionate pe teritoriul ţării noastre, precizează un comunicat al Ministerului Public remis joi News.ro.

De asemenea, în cadrul discuţiilor a fost relevată buna colaborare între instituţiile reprezentate de participanţi şi perspectiva dezvoltării acesteia, în limitele atribuţiilor legale, se mai arată în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.