Avocatul Viorel Paşca, cel care a coordonat teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, spune că a verificat foarte bine lucrarea şi că nu crede că aceasta a fost plagiată, dar şi că nu ştie despre existenţa vreunei comisii din care să fi făcut parte Sebastian Ghiţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul Viorel Paşca a declarat, miercuri, pentru News.ro că doctoratul Laurei Codruţa Kovesi a început în anul 2008 când aceasta era simplu procuror al DIICOT Alba Iulia.

”Eu am făcut-o doctor, alţii au inventat-o. Eu cred că am verificat foarte bine teza de doctorat, nu trece o lucrare fără să o citesc. Doctoratul ei a început, dacă nu mă înşel, în 2008 şi a durat până în 2012, deci cam cu un an peste termenul de trei ani, dacă nu mă înşel. Şi în timpul ăsta ea a avut ca plan de cercetare întocmirea unor referate despre criminalitatea organizată. Era în vogă atunci. Ea scrisese şi mai înainte despre tema respectivă, era pe vremea aceea procuror pe la Alba Iulia, cred că la DIICOT Alba Iulia, nu era procuror general. Ca orice absolvent de Drept care şi-a terminat studiile, a venit să se înscrie la doctorat. Şi-a susţinut proiectul, era un proiect interesant pentru mine, referitor la domeniul studiat al Dreptului penal şi am acceptat-o ca doctorandă. Nu ştiu de ce a ales tocmai Timişoara, eu ştiu că a terminat la Cluj, dar am mulţi absolvenţi de Cluj care au făcut doctoratul la Timişoara şi de la Bucureşti vin, vin din toată ţara”, a spus Paşca.

Avocatul mai spune că nu a fost singurul care a verificat teza de doctorat, dar şi că nu are cunoştinţă despre existenţa unei comisii din care să fi făcut parte Sebastian Ghiţă.

”Lucrarea nu am verificat-o numai eu. Mergeţi să vedeţi din cine a fost compusă comisia în faţa căreia a fost susţinută lucrarea în public, din cine a fost compusă comisia juridică ce a dat avizul pe acea lucrare pentru ca ministrul să emită titlul de doctorat, din cine a fost compusă comisia care a verificat la sesizarea lui Mugur Ciuvică în 2012 lucrarea şi a conchis că nu e plagiată. Eu nu ştiu de o comisie din care să fi făcut parte Sebastian Ghiţă şi nu putea face parte ca parlamentar, el are altă specialitate. Nu avea ca parlamentar cum să verifice o lucrare de doctorat, şi nici Mihnea Costoiu. Nu ştiu despre ce comisie spune el (Sebastian Ghiţă - n.r.) că s-a constituit şi că s-au făcut presiuni asupra cui s-au făcut presiuni. Dacă s-au făcut presiuni şi s-a autodenunţat, să cerceteze Parchetul şi să vedem”, a spus Paşca.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, la România TV, că avea informaţii, neînsoţite însă de probe, încă din 2014 despre un posibil plagiat în cazul tezei de doctorat al Codruţei Kovesi, plagiat care ar fi fost muşamalizat de Sebastian Ghiţă şi Mihnea Costoiu, Băsescu susţinând totodată că, în 2016, actualul procuror-şef al DNA a ameninţat un demnitar că va fi arestat dacă se redeschide dosarul de plagiat.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis, marţi seară, printr-un comunicat de presă, că nu a plagiat în teza de doctorat şi că lucrarea îi aparţine în totalitate, precizând că procurorii au obligaţia de a verifica autodenunţul lui Sebastian Ghiţă, care a susţinut că el şi mai mulţi demnitari ai statului român au falsificat raportul tehnic de expertiză astfel încât acesta să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.