Un fost şef de la Serviciul Rutier al Poliţiei Judeţene Bihor, aflat în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată de DNA Oradea, el fiind acuzat că a primit 600 de lei de la o persoană care a provocat un accident rutier cu vicime pentru a o ajuta să îşi recupereze permisul de conducere care îi fusese suspendat, dar şi pentru a propune o soluţie de clasare a dosarului în care aceasta era cercetată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în arest la domiciliu, a lui Marcel Ghirosa, la data faptei comisar şef la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul Rutier, pentru luare de mită în formă continuată.

În perioada 28 decembrie 2016 – 04 ianuarie 2017, Marcel Ghirosa, în mod repetat, a pretins şi primit de la o persoană cercetată pentru comiterea unui accident de circulaţie cu victime (martor în cauză), suma totală de 600 lei (primită în două tranşe).

”Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de ofiţerul de poliţie în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv pentru restituirea către martor a permisului de conducere ridicat în urma producerii accidentului rutier şi pentru soluţionarea favorabilă a tuturor aspectelor rezultate din producerea accidentului, inclusiv în sensul propunerii unei soluţii de clasare a cauzei penale”, arată DNA.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător pentru suma de 200 lei, pe care Marcel Ghirosa a pus-o la dispoziţia organelor de urmărire penală pentru aplicarea măsurii sechestrului asigurător, în vederea confiscării speciale.



Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză. 

Poliţistul a fost reţinut de procurorii DNA, în 5 ianuarie, după ce a fost prins în flagrant când primea 400 de lei din suma totală de 600 de lei pretinsă de la persoana care a provocat accidentul rutier. Ulterior, el a fost arestat la domiciliu de Tribunalul Bihor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.