Stelian Ion a declarat că proiectul propus de Cătălin Predoiu pentru desfiinţarea SIIJ „ştirbeşte definitiv competenţa DNA de a ancheta cazurile de corupţie în care ar putea fi implicaţi magistraţi”, ceea ce şi-au dorit mereu preşedintele Klaus Iohannis, PSD, PNL şi UDMR. El a mai spus că Predoiu a revenit la a fi băiatul de mingi al şefului statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Proiectul ministrului Predoiu de desfiinţare a SIIJ ştirbeşte definitiv competenţa DNA de a ancheta cazurile de corupţie în care ar putea fi implicaţi magistraţi. Este ceea ce şi-au dorit mereu, de la preşedintele Iohannis, până la PSD, PNL şi UDMR. Care va fi următorul pas, să ia de la DNA şi alte competenţe de a ancheta fapte de corupţie? Ministrul Predoiu acţionează în mod conştient pentru slăbirea DNA şi a luptei anticorupţie. Preşedintele Iohannis şi coaliţia pe care instalat-o la butoane vor magistraţi slabi, timoraţi, care să răspundă comenzilor politice. Proiectul de desfiinţare a SIIJ prezentat de Predoiu încalcă flagrant una dintre cerinţele principale ale rapoartelor MCV şi avizele Comisiei de la Veneţia, şi anume refacerea competenţelor parchetelor specializate, DNA şi DIICOT”, a scris Stelian Ion, vineri pe Facebook. 
 
El a adăugat că este ridicolă „găselniţa” ministrului Cătălin Predoiu de a trimite dosarele la mai multe parchete din teritoriu şi nu rezolvă adevărata problemă şi anume slăbirea DNA.
 
„Găselniţa lui Predoiu de a trimite dosarele la mai multe parchete din teritoriu, pentru a nu se putea spune că le mută la o altă structură după chipul şi asemănarea SIIJ, este ridicolă şi nu rezolvă adevărata problemă. Adevărata problemă este slăbirea DNA. Iar faptul că noua structură va avea coordonare şi nucleu central arată că, până la urmă, SIIJ nu se desfiinţează, ci se re-înfiinţează. La fel de ridicolă este invocarea modelului organizării Parchetului European pentru a justifica o nouă SIIJ, mutată la Parchetul general. În plus, desemnarea procurorilor de la parchetele de pe lângă Curţile de Apel şi cei de la nivel central, de la Parchetul General, de către plenul CSM, nu doar de Secţia pentru procurori, va transfera şi asupra selecţiei acestora lipsa de credibilitate şi suspiciunile care planează acum asupra CSM, aflat într-o situaţie de blocaj”, a completat deputatul USR.
 
Acesta a mai spus că „în primele săptămâni la minister, Cătălin Predoiu a fost preocupat să câştige liniştea unor magistraţi şi a unor reprezentanţi CSM: a majorat prin ordin salariile din sistem, deşi putea să mai aştepte cât timp mai sunt procese pe rol, a asigurat cvorum la şedinţele CSM, în ciuda semnalelor de alarmă transmise de câţiva reprezentanţi ai CSM privind suspiciuni de nelegalitate la nivelul Consiliului”.
 
„Este imaginea clară a politicianului gata să tranzacţioneze orice pentru liniştea lui şi a prietenilor politici. De fapt, ministrul Predoiu a revenit la ceea ce l-a consacrat în mandatul trecut: băiatul de mingi al preşedintelui Iohannis”, a conchis Stelian Ion.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, vineri, că preluarea competenţelor Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) va fi realizată de 42 de procurori, dintre care 12 vor fi în Bucureşti. Aceşti procurori vor fi desemnaţi de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.