Preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache, afirmă, într-un mesaj de Ziua Justiţiei, că îşi doreşte "o deschidere mai mare a Curţii Constituţionale în raport cu celelalte autorităţi publice şi cu reprezentanţii tuturor profesiilor juridice." "Justiţia vizează drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor, precum şi interesele lor legitime, care trebuie garantate printr-o justiţie dreaptă", susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Această zi a fost instituită prin Hotărârea Guvernului României nr.364 din 27 iunie 1994, pentru a marca rolul şi importanţa puterii judecătoreşti, ale partenerilor justiţiei, ale tuturor oamenilor legii în încercarea de consolidare a statului de drept, fiind şi un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor instituţionale. La ceas aniversar, le urez mult succes tuturor profesioniştilor dreptului care contribuie, prin activităţile lor specifice, la o mai bună administrare a justiţiei", a arătat Marian Enache, preşedintele CCR.
 
El a adăugat că îşi doreşşte "o deschidere mai mare" a CCR.
 
"În scopul creşterii calităţii actului de justiţie constituţională şi pentru o mai bună explicare a deciziilor Curţii, dar şi pentru ca instanţa noastră de contencios constituţional să cunoască mai bine preocupările din domeniul celorlalte profesii juridice, îmi doresc o deschidere mai mare a Curţii Constituţionale în raport cu celelalte autorităţi publice şi cu reprezentanţii tuturor profesiilor juridice. Justiţia vizează drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor, precum şi interesele lor legitime, care trebuie garantate printr-o justiţie dreaptă. Aşa cum se exprima un mare gânditor, judecătorul trebuie întotdeauna «să asculte politicos, să răspundă cu înţelepciune, să cântărească prudent şi să decidă imparţial»", a arătat Enache.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.