Anchetatorii au ridicat luni documente de la Mitropolia Olteniei, legate de anumite cheltuieli făcute de către reprezentanţii instituţiei, potrivit unor surse judiciare. Oficialii Mitropoliei nu au infirmat, dar nici nu au confirmat informaţiile, până la ora transmiterii acestei ştiri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Mitropolia Olteniei, despre percheziţiile care s-ar fi făcut în instituţie: Este o expertiză contabilă uzuală, pe care noi o prezentăm anual organelor abilitate care o solicită

Reprezentanţii Mitropoliei Olteniei au declarat, luni, după apariţia informaţiilor potrivit cărora în instituţie s-ar fi făcut mai multe percheziţii, că ”este vorba despre o expertiză contabilă uzuală”, precizând că a fost vorba doar despre o ”verificare anuală a activităţii Mitropoliei”, fără a exista vreo ”suspiciune”.

”Este o expertiză contabilă uzuală, normală pe care noi o prezentăm anual organelor abilitate care o solicită. Nu este vorba despre altceva decât o verificare anuală a activităţii Mitropoliei. Nu există niciun fel de suspiciune. Se verifică activitatea contabilă, nu aş putea să vă spun exact ce. Este verificarea contabilă anuală”, a declarat, luni, Ioniţă Apostolache, purtător de cuvânt al Mitropoliei Olteniei, într-o conferinţă de presă.

 

Anchetatorii au făcut, luni, mai multe verificări la sediul Mitropoliei Olteniei din Craiova şi au ridicat documente, în legătură cu mai multe cheltuieli făcute de către reprezentanţii instituţiei, potrivit unor sure judiciare.
 
Până la ora transmiterii acestei ştiri, oficialii Mitropoliei Olteniei nu au confirmat, dar nici nu au infirmat informaţiile, anunţând că vor susţine o conferinţă de presă. ÎPS Irineu s-a aflat luni la cursuri, la Facultatea de Teologie din Craiova.
 
În luna octombrie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Craiova au ridicat mai multe documente din sediul Mitropoliei Olteniei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.