Măsuri preventive de supraveghere judiciară au fost dispuse în ultima săptămână faţă de 162 de persoane, în alte 25 de cazuri fiind înlocuite măsurile iniţiale cu altele, unele persoane fiind condamnate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în perioada 13 – 20 ianuarie, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 162 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse, precizează Poliţia Română.

Prin urmare, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 59 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi faţă de 103 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 25 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, în 4 cazuri, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu, într-o situaţie a fost înlocuită cu măsura condamnării cu suspendare, în alte 6 cu măsura condamnării cu executare, iar în alte 7 cazuri cu măsura arestării preventive.

De asemenea, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu măsura condamnării cu executare, în 2 cazuri, cu măsura arestării preventive, în alte 2 cazuri, cu măsura condamnării cu suspendare, într-un caz şi cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie, într-un caz. Totodată, măsura controlului judiciar pe cauţiune, dispusă iniţial, a fost înlocuită cu măsura condamnării cu executare, într-un caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.