Femeia care a fost martor la accidentul în care şi-a pierdut viaţa patronul Hexi Pharma a declarat, miercuri, după ce a fost audiată de procurorii de la Parchetul instanţei supreme, că Dan Condrea ar fi încercat să redreseze maşina şi să revină pe şosea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Se vede clar în iarbă, că iarba e de jumătate de metru, se vede clar că a mers vreo şase metri şi pe urmă se vede clar că a încercat să intre înapoi pe şosea, dar acolo este o groapă, un şanţ mic şi nu poţi să ieşi imediat, cu viteză şi clar a izbit copacul", a declarat Gabriela Monica Pelin, la ieşirea de la audieri.

Femeia le-a povestit jurnaliştilor întreg filmul accidentului.

"Mergeam spre casă, eram cu copilul în maşină. O maşină m-a depăşit, avea viteza mai mare ca a mea, normal, avea 110 kilometri la oră, să zic, că aveam eu aproape 90. Deci clar m-a depăşit, vorbea la telefon, l-am văzut pe domnul, nu stiam cine e, am mers în linie dreaptă. Dânsul a dat semnal, m-a depăşit, s-a încadrat înapoi pe drum şi am mers, că era şoseaua liberă. La un moment, dat am auzit o bubuitură puternică. Nu ştiam ce se întâmplă, m-am uitat în faţă, vorbeam cu fiica mea, într-adevăr. M-am uitat mai bine în faţă şi nu mai era maşina şi prima mea întrebare a fost că nu avea cum să ajungă în curbă", a relatat Gabriela Monica Pelin.

În continuare, femeia a povestit că a văzut un biciclist care îi făcea semne să oprească.

"Apropiindu-mă, un biciclist îmi făcea semne disperat şi, din aer, aşa, cădeau parcă tot felul de piese, bucăţi, mă rog, erau piesele de la maşină. Am oprit mult în spatele accidentului pentru că se văd urmele pe iarbă, am coborât cu telefonul în mână şi am fugit pur şi simplu că am văzut maşina, ieşea fum din ea", a mai spus Gabriela Monica Pelin.

Martorul a povestit cum a sunat la 112 şi cum a găsit cadavrul lui Dan Condrea, la locul accidentului.

"Eu voiam să văd dacă, într-adevăr mai trăieşte cineva, nu se vedea în maşină, nu puteai să vezi, nu se mai vedea interiorul maşinii şi undeva la un metru de fiare era un cadavru, se vedea pielea, spatele, o cămaşă, tăiată, aşa, picioarele erau într-o poziţie mai nefirească, dar nu i se vedea capul. Şi atunci parcă mi-am zis că nu îmi vine să mă apropii mai mult, dar venind pe partea cealaltă a maşinii, de unde avea picioarele, i-am văzut şi capul îngropat în pământ, se vedea ceafa şi păr şi am zis «clar nu mai respiră». M-am lăsat în jos, dar nu aveai ce să…, nu se simţea nimic şi în momentul ăsta m-am ridicat şi i-am strigat biciclistului, «domnule, l-am găsit», şi la 112 le spuneam «e o persoană decedată»", a declarat Pelin.

Femeia a rămas la faţa locului până la venirea echipelor de intervenţie.

"Au venit două echipaje de poliţie prima dată, pe urmă au venit pompierii, pe urmă a venit criminalistica, pe urmă a venit o ambulanţă, şi pe urmă au venit cei de la IML", a povestit martorul.

Gabriela Monica Pelin a precizat că în zonă nu s-au aflat alte maşini în momentul accidentului.

Femeia a venit miercuri la Parchetul instanţei supreme, fiind citată pentru a fi audiată, după ce a scris pe pagina sa de Facebook despre accident. 

Procurorii au citat-o telefonic pe Gabriela Monica Pelin să se prezinte la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Femeia a scris miercuri pe pagina sa de Facebook că cel care şi-a pierdut viaţa în accidentul la care ea a asistat este, cu certitudine, patronul Hexi Pharma. 

"Şi iar minciuni şi ipoteze false la adresa lui Dan Condrea!!!! Sigur era el, l-am găsit greu în iarba mare şi la câţiva metri era portofelul plin de ţărână şi primul instinct a fost să găsesc un act de identitate să văd dacă este din zonă, dar am găsit doar permisul de conducere şi am citit numele şi CNP-ul. Văzând că este aproape de vârstă mea, m-am gândit să nu aibă copii sau pe cineva în maşină, am căutat, dar nu se vedea nimic nici printre fiare, nici în iarba foarte mare. Asta ca să înţeleagă poporul că nu aveau cum să ajungă actele patronului Hexi Pharma la locul accidentului, cum că n-ar fi fost el. Faţa nu i-am văzut-o deoarece când l-am zărit sub fiare era cu faţa îngropată în pământ lângă maşină. În fond, nimeni nu are dreptul să ia viaţă cuiva!!", a scris, pe Facebook, femeia care a sunat la 112 pentru a anunţa accidentul în care şi-a pierdut viaţa omul de afaceri Dan Condrea.

Ea a mai spus că o "oripilează" "multele speculaţii care se fac, dar şi minciunile spuse unei ţări întregi".

"Acel om nu avea 150 la oră şi l-am văzut cum a dispărut de pe carosabil! Era tot timpul în contact vizual în faţa mea, la 300-400 de metri. Gândiţi-vă că am ajuns la 2 -3 minute la locul cu pricina. Încă zburau piese pe carosabil şi ieşea fum din maşină", spune femeia, care a postat pe Facebook şi fotografii de la locul accidentului. 

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit duminică, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea.

Accidentul a fost anunţat la numărul 112 cu puţin înainte de ora 19.00, iar la faţa locului s-au descoperit actele lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, firma implicată în scandalul biocidelor diluate folosite în spitale.

Procurorii de la Parchetul instanţei supreme arătau, marţi, că trupul neînsufleţit al lui Dan Condrea a fost recunoscut fără echivoc de concubina acestuia, inclusiv după semnele particulare, însă se vor compara şi mostre de ADN. Anchetatorii mai arată că toate leziunile constatate de medicii legişti sunt cele produse în accidentul rutier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.