Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Curtea de Apel Ploieşti, unde are loc primul termen al procesului pe care l-a intentat postului de televiziune Antena 3 şi mai multor angajaţi ai acestuia, după ce dosarul a fost strămutat de la Curtea de Apel Piteşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kovesi a ajuns la Curtea de Apel Ploieşti înainte de ora 9.00, fără a face declaraţii.

La Curtea de Apel Ploieşti are loc primul termen, după strămutarea de la Curtea de Apel Piteşti, în procesul intentat de procurorul-şef al DNA postului de televiziune Antena 3 şi mai multor angajaţi ai acestuia.

Dosarul, care între iunie 2016 şi ianuarie 2017 s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Piteşti, a fost stămutat prin decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind scos de pe rolul instanţei piteştene în 19 ianuare. 

Aceasta este pentru a doua oară când instanţa supremă decide strămutarea dosarului în care şefa DNA îi denunţă pe jurnalişti ai Antenei 3 pentru că ar fi acuzat-o, pe post, de muşamalizarea anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu. În 21 aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis strămutarea dosarului în care procurorul-şef al DNA a dat în judecată mai mulţi jurnalişti şi postul de televiziune Antena 3, de la Curtea de Apel Bucureşti, unde era înregistrat din 29 decembrie 2015 şi avusese primul termen în 23 martie. Cererea de strămutare a fost formulată de către Mugur Ciuvică, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor şi SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat în judecată, în nume personal, după afirmaţiile făcute pe postul deteleviziune în legătură cu dosarul "Bercea - Mircea Băsescu".

Dosarul trimis la Curtea de Apel Piteşti a fost înregistrat în 3 mai, iar primul termen de judecată după strămutare a fost stabilit în 8 iunie.

În 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să primească 250.000 de lei daune morale, în dosarul în care a dat în judecată Antena 3, cerând despăgubiri de un milion de lei, pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu.

Tribunalul Bucureşti a admis în parte acţiunea Laurei Codruţa Kovesi şi a obligat în solidar Antena 3 şi pe Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, RaduTudor şi Răzvan Savaliuc să-i plătească procurorului-şef al DNA 250.000 de lei.

 Acţiunea a fost depusă de către Codruţa Kovesi, în nume personal, în februarie 2015, la Tribunalul Bucureşti şi are ca obiect daune morale "pentruafirmaţii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus ogravă atingere demnităţii umane".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.