Fostul şef al CJ Mehedinţi Adrian Duicu a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, din toate acuzaţiile formulate de DNA. printre care trafic de influenţă şi dare de mită, fiind menţinută numai aceea de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Sentinţa nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În baza art.396 alin.1 şi 2 C. pr. pen. condamnă pe inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.12 lit.b din Legea nr.78/2000 la 1 an şi 6 luni închisoare (fapta descrisă în cap.III f.216R)", se arată în decizia instanţei.

De asemenea, aplică pe o durată de 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi şi îi suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe o durată de 2 ani ce "constituie termen de supraveghere conform art.92 C. pen".

Duicu nu va putea părăsi teritoriul României fără acordul instanţei, iar pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe durata a 60 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Orşova. 

Adrian Duicu poate contesta decizia instanţei în termen de zece zile de la comunicare.

De asemenea, fostul şef al IPJ Mehedinţi Constantin Ştefan Ponea, pentru a cărui promovare Duicu a intervenit indirect la şeful Poliţiei Române Petre Tobă, a fost şi el achitat.

Adrian Duicu a fost trimis în judecată în iulie 2014 pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracţiuni de dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, primire de foloase necuvenite şi două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Duicu, fost şef al Consiliului Judeţean Mehedinţi, că în 20 martie 2013 i-a cerut lui Doru Dumitrescu, la acea dată adjunct al secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şef al Departamentului de Ordine Publică, să discute cu Petre Tobă, şeful Poliţiei Române la acea dată, în sensul de a obţine promovarea lui Ştefan Ponea, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, într-o funcţie de conducere din Inspectoratul General al Poliţiei Române. De asemenea, soţia lui Ştefan Ponea, procurorul Elisabeta Ponea, ar fi urmărit să obţină un post de conducere în cadrul DNA Bucureşti, în acest sens având nevoie de sprijinul premierului de atunci, Victor Ponta, mai susţin anchetatorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.