Elena Udrea a venit joi la DNA, ea declarând că a fost citată pentru a fi audiată într-un dosar, fără a preciza despre ce cauză este vorba. La ora transmiterii acestei ştiri, la Direcţia Naţională Anticorupţie sunt audiaţi şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, şi consultantul politic Dan Andronic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 12:40 - Avocat: Audierile la DNA, pentru fapte privind finanţarea campaniei electorale din 2009

Audierile la DNA vizează fapte privind finanţarea campaniei electorale din 2009, a declarat, joi, avocatul Vasile Pleşa, precizând că Gheorghe Nastasia, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în mandatul Elenei Udrea, a fost pus sub control judiciar în această cauză.

Vasile Pleşa a spus că în cazul lui Gheorghe Nastasia, clientul său, procurorii au luat măsura controlului judiciar, în legătură cu o luare de mită.

"Sunt evenimente din anul 2009. Da, s-au impus măsuri preventive. Deocamdată pot să vă spun că pentru domnul Nastasia, care este clientul meu, s-a impus măsura controlului judiciar în legătură cu o luare de mită, în legătură cu campania, cu evenimente din 2009”, a spus Vasile Pleşa, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Avocatul a precizat că în această cauză sunt denunţuri în care se arată că structuri din acea perioadă care aveau legătură cu unităţile administrativ-teritoriale ar fi participat, la un moment dat, cu sume de bani la campania electorală din 2009.

UPDATE 12:20 - Ioana Băsescu a plecat de la DNA, după patru ore de audieri

Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, a plecat de la Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce a fost audiată aproximativ patru ore.

La ieşirea de la DNA, Ioana Băsescu nu a făcut nicio declaraţie despre dosarul în care a fost audiată sau dacă este martor ori suspect.

Avocatul Ioanei Băsescu a însoţit-o până la maşina care o aştepta în faţa sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar după plecarea acesteia, s-a întors la DNA.

Şi Elena Udrea a venit joi la DNA, ea spunând că a fost citată pentru a fi audiată într-un dosar, fără a preciza despre ce cauză este vorba.

La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Elena Udrea a spus că a fost citată telefonic de procurori să se prezinte joi pentru a fi audiată.

Întrebată în ce dosar şi în ce calitate a fost citată la DNA, Udrea a spus: "Ce mai contează dacă mă aşteptaţi să ies?”.

Elena Udrea, la DNA (FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)
Elena Udrea, la DNA (FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

La ora transmiterii acestei ştiri, la Direcţia Naţională Anticorupţie sunt audiaţi şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, şi consultantul politic Dan Andronic.

Prima care s-a prezentat la DNA, joi dimineaţă, a fost Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu. Ioana Băsescu a ajuns la DNA în jurul orei 8.15, însoţită de un avocat.

Aproximativ două ore mai târziu, la DNA a ajuns şi consultantul politic Dan Andronic, la intrare el spunând că va da declaraţii în calitate de martor.

Dan Andronic (FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)
Dan Andronic (FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat, miercuri seară, acuzaţii dure la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, acuzând-o că a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre fiicele sale.

”Am aflat prin DNA că este un mic grup de procurori care se jură că mă va face să cer custodia unuia dintre nepoţi, adică îi va aresta părinţii. (...) În linii mari, cunosc componenţa grupului de procurori, dar nu am s-o fac publică. Sunt câţiva procurori foarte apropiaţi doamnei Kovesi şi pe care i-a cărat şi consilieri şi i-a pus şi în funcţii după ce au rezolvat anumite dosare. N-o să spun nume şi va veni şi o zi când va trebui să fac publice numele”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Consultantul politic şi jurnalistul Dan Andronic este judecat în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov, alături de omul de afaceri Remus Truică, Prinţul Paul şi alte 19 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni.

Procurorii l-au trimis în judecată pe Andronic pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă, ambele în formă continuată

Potrivit procurorilor, Remus Truică a fost consilier la cancelaria prim-ministrului până în 2004, fiind cunoscut, conform datelor publice, ca o persoană cu influenţă la autorităţile publice, chiar şi după ce a fost eliberat din funcţia deţinută, iar Dan Andronic era considerat drept persoană influentă în lumea media, dar şi în lumea politică, fiind consultant responsabil de campania electorală a premierului de atunci. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.