Doi profesori care ar fi luat mită şi zece studenţi restanţieri care joi au susţinut un examen de reexaminare vor fi duşi la audieri, la Parchetul instanţei supreme, după percheziţiile făcute la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti. Percheziţiile au fost făcute după ce un profesor a fost prins când lua mită 10.500 de lei pentru a promova studenţii restanţieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, anchetatorii au făcut, joi, cinci percheziţii, dintre care trei într-un campus universitar din Bucureşti şi două la domiciliile unor profesori suspectaţi că au luat mită.

Percheziţiile au fost făcute după ce ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice  au prins în flagrant un cadru didactic de la Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti în timp ce primea 10.500 de lei de la un fost student, pentru a promova studenţii restanţieri care joi au susţinut un examen de reexaminare.

Surse judiciare au declarant, pentru News.ro, că anchetatorii percheziţionează birouri de la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, fiind căutate sume de bani sau documente care să probeze posibile fapte de corupţie ale cadrului didactic prins când lua mită.

La finalul percheziţiilor, cei doi profesori suspectaţi de luare de mită şi zece studenţi care au susţinut examenul de restanţă vor fi audiaţi la Parchetul Înaltei Curţid e Casaţie şi Justiţie, anchetatorii urmând să decidă dacă în cazul acestora vor fi luate măsuri preventive.

Cercetările sunt efectuate într-un dosar de la PICCJ în care se fac cercetări pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi respectiv cumpărare de influenţă, a precizat sursa citată.

Acţiunea a fost sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.