Directorul Centrului de Chirurgie Generală si Transplant Hepatic de la Institutului Fundeni, Irinel Popescu, a fost trimis în judecată, miercuri, de DNA pentru dare de mită. Profesorul ar fi promis 100.000 de euro procurorilor DNA care-l urmăreau în alte dosare, pentru ca aceştia să ridice sechestrele şi să dispună soluţii de netrimitere în judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă, miercuri, că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: 

- POPESCU IRINEL, director al Centrului de Chirurgie Generală si Transplant Hepatic ”Dan Setlacec”, din cadrul Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, 

- persoană fizică, administrator al unei societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la dare de mită. 

 ”În intervalul decembrie 2017 - februarie 2018, inculpatul Popescu Irinel, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi promis că va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmărire penală din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, învestite cu instrumentarea şi soluţionarea unor cauze în care acesta ar fi fost vizat. Inculpatul ar fi fost dispus să ofere anchetatorilor suma de bani menţionată mai sus, pentru ca în cauzele respective să se dispună măsuri procesuale favorabile acestuia (în ceea ce priveşte aplicarea unor măsuri asigurătorii) şi în final soluţii de netrimitere în judecată”, a transmis DNA.  

Sursa citată a precizat că, la data de 31 martie 2021, inculpatul Popescu Irinel a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu în dosarele anterioare.  

Actualul dosar a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.