Bărbatul acuzat că, la sfârşitul anului trecut, a furat două diamante şi două inele cu diamant şi pietre preţioase dintr-un showroom din Paris al firmei elveţiene ”De Grisogono” rămâne în arest preventiv, a decis definitiv Curtea de Apel Ploieşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au respins, joi, contestaţia depusă de George Ploscaru la mandatul de arestare preventivă emis săptămâna trecută pe numele său de Tribunalul Prahova.

Ploscaru, acuzat de constituire de grup infracţional şi furt calificat, rămâne în arest preventiv până în 12 februarie.

Decizia instanţei este definitivă.

Politişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu poliţişti ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT Ploieşti, au făcut, în 13 ianuarie, şapte percheziţii în municipiul Bucureşti, în cazul furtului comis în 30 decembrie 2016 de către un român la un magazin de bijuterii din Paris.

”La sfârşitul anului 2016,  inculpatul Ploscaru George a constituit împreună cu doi cetăţeni sârbi un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii pe teritoriul Franţei a unei infracţiuni de furt, în dauna unei persoanei juridice ce deţine o marcă elveţiană de bijuterii. Astfel, în 30 decembrie 2016, inculpatul Ploscaru George a intrat, după o prealabilă programare, în showroom-ul privat al mărcii elveţiene de bijuterii situat în Paris, recomandându-se drept gemolog, sub numele de “Mizrahi” şi părând interesat de examinarea a două diamante în stare brută şi două inele placate cu diamante în vederea achiziţionării”, arătau procurorii DIICOT.

Conform anchetatorilor, vânzătorul, reprezentant al mărcii elveţiene, i-a dat spre examinare lui Ploscaru bijuteriile, aflate într-o cutie.

Ulterior, românul, după o presupusă examinare, i-a dat reprezentantului legal al mărcii elveţiene o altă cutie, asemănătoare  care se aflau pietre de pe stardă, furând cutia originală. Anchetatorii români au descoperit la un dezvoltator imobiliar unul dintre inelele furate, pe care îl păstrează în condiţii de maximă siguranţă, bijuteria urmând a fi returnată proprietarului de drept.

George Ploscaru a refuzat să dea orice declaraţie în faţa procurorilor DIICOT, însă la Tribunalul Prahova, instanţă care a emis mandatul de de arestare pe numele său, a recunoscut fapta şi a descris modul în care procedat pentru a sustrage pietrele preţioase şi bijuteriile a căror valoare însumată este de 5,2 milioane euro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.