Douăzeci de persoane au fost arestate la Paris după ce au atacat mai mulţi romi, majoritatea din Bulgaria şi România, în urma unor zvonuri online conform cărora aceştia ar fi răpit copii, scrie The Sun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatorii, înarmaţi cu bâte, cuţite de bucătărie şi alte arme improvizate, au ajuns la taberele de romi din suburbiile capitalei franceze.

Cele mai grave incidente au avut loc luni noaptea în zonele Clichy-sous-Bois, Bobigny şi Colombes.

„Au fost ţintite caravanele şi dubele albe folosite de comunităţile rome, mai mulţi indivizi fiind atacaţi”, a afirmat o sursă.

„Atacurile au fost motivate de zvonurile online conform cărora romii răpesc copiii din oraş”, a adăugat sursa.

Mai multe postări cu astfel de informaţii au apărut pe reţele sociale precum Facebook sau Snapchat. Drept urmare, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Seine-Saint-Denis a făcut apel la oameni „să aibă grijă pentru că începe o psihoză”.

Într-un comunicat, poliţia a informat: „Zvonurile conform cărora o dubă albă este folosită pentru a răpi copii nu au nicio bază”.

„Nu a fost dovedită nicio răpire. Nu distribuiţi această informaţie falsă, nu incitaţi la violenţă”, se arată în comunicat.

Ofiţerii au confirmat că 20 de persoane au fost reţinute momentan în legătură cu violenţele asupra romilor iar trei persoane au fost puse sub acuzare pentru infracţiuni violente.

Zvonul privind duba albă a fost numit un mit urban sau „ştire falsă”, însă reflectă prejudecata faţă de comunităţile de romi din Franţa.

Mai mulţi miniştri de Interne şi prim-miniştri francezi au cerut deportarea lor, însă acest lucru s-a dovedit a fi imposibil pentru că majoritatea au paşapoarte UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.