Preşedintele chinez Xi Jinping urmează să efectueze o vzită la Hong Kong - la 1 iulie -, pentru a sărbători 25 de ani de la retrocedarea acestui oraş Chinei de către Regatul Unit, anunţă sâmbătă agenţia ofcială chineză de presă China Nouă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Xi Jinping urmează să asiste la 1 iulie şi la intrarea în funcţie a noii administraţii a Hong Kongului, potrivit Chinei Noi, în cadrul unei vizite care marchează prima sa ieşire din China continentală de la izbucnirea pandemiei covid-19.

”Preşedintele Xi Jinping va asista la o reuniune care sărbătoreşte 25 de ani de întoarcerea Hong Kongului la patria mamă”, scrie China Nouă.

”Domnul Xi, secretarul general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC, unic) şi preşedintele Comisiei Militare Centrale, va asista de asemenea la ceremonia intrării în funcţie a celui de-al şaselea Guvern al Regiunii administrative Speciale Hong Kong”, precizează agenţia.

Preşedinţii chinezi participă, de obicei, la preluara funcţiei de către noii şefi ai Executivului acestei regiuni semni-autonome.

Însă vizita lui Xi Jinping la instalarea lui John Lee era incertă din cauza epidemiei covid-19.

Hong Kongul, care aplică o politică sanitară mai puţin strictă decât China continentală, înregistrează în prezent aproape 1.000 de cazuri de covid-19 pe zi, la cei 7,4 milioane de locuitori ai oraţului.

Xi Jinping a vizitat ultima oară fosta colonie britanică în 2017, când a asistat la depunerea jurământului de către şefa în exerciţiu a Exeutivului din Hong Kong, Carrie lam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.