Preşedintele Consiliului European şi-a exprimat joi, înaintea summitului liderului europeni, speranţa unei inversări a Brexitului, invocând spiritul lui John Lennon, scrie Financial Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unii dintre prietenii mei britanici m-au întrebat inclusiv dacă Brexitul poate fi inversat şi dacă îmi pot imagna un rezultat în care Regatul Unit rămâne în Uniunea Europeană”, a declarat Donald Tusk, la finalul unei întâlniri cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

”Le-am spus că de fapt Uniunea Europeană a fost construită pe vise care păreau imposibil de împlinit. Aşa că cine ştie? Îmi puteţi spune că sunt un visător, dar nu sunt singurul”, a continuat preşedintele Consiliului cu celebrul vers al lui John Lennon.

Tusk a făcut aceste declaraţii în contextul în care Cei 27 şi premierul britanic Theresa May participă la un summit-cină, joi seara, la Bruxelles, după ce liderul conservator şi-a pierdut majoritatea absolută în Parlament în alegerile legislative, la începutullunii.

El a avertizat că Brexitul va fi ”un proces dificil în vederea căruia UE este bine pregătită”.

Economistul-şef al Băncii centrale Europene (BCE) a apreciat joi că regatul face o ”mare greşeală” cu acest Brexit.

Peter Praet a declarat pentru revista germană Der Spiegel că ”pagubele se văd, creşterea economică britanică deja încetineşte. Acum este vorba despre minimalizarea impactului negativ. Sper că încă mai există o soluţie cu adevărat rezonabilă ”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.