Liderul Social Democraţilor (SPD), Sigmar Gabriel, îl va propune în alegerile legislative din septembrie 2017 drept candidat pentru poziţia de cancelar al Germaniei pe fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, după ce presa germană a speculat anterior că acesta ar urma să se mulţumească doar cu poziţia de ministru de Externe, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până în acest moment, informaţia nu a fost confirmată decât de un oficial al social-democraţilor din Germania.

Vicecancelarul Sigmar Gabriel a argumentat că alegătorii germani îl asociază cu ”marea coaliţie” dintre SPD şi CDU şi nu ar avea prin urmare cele mai mari şanse în cursa împotriva cancelarului Angela Merkel.

De asemenea, există informaţii că liderul SPD ar urma să se retragă din poziţia de vicecancelar şi ministru al Economiei pentru a-l înlocui pe Frank-Walter Steinmeier la ministerul de Externe.

Iniţial, Martin Schulz urma să devină şeful diplomaţiei germane îl locul lui Steinmeier, care va fi propus în următoarele săptămâni pentru poziţia simbolică de preşedinte al Germaniei, însă o candidatură pentru poziţia de cancelar ar distruge şansele acestuia de a se alătura cabinetului Angelei Merkel.

Martin Schulz a anunţat în noiembrie 2016 că se va retrage din politica europeană pentru a se concentra pe problemele interne din Germania, după ce a deţinut două mandate la conducerea Parlamentului European.

Germanii vor organiza în septembrie 2017 alegeri parlamentare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.