Ungaria a ales altă direcţie faţă de UE, a declarat duminică premierul ungar Viktor Orban, subliniind că britanicii au votat pentru ieşirea din blocul comunitar pentru că “s-au săturat” de vorbe goale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ungaria a ales cealaltă direcţie: UE reprezintă dezordinea, Ungaria reprezintă ordinea”, a avertizat oficialul.

“Dacă luăm o piesă, iar Marea Britanie este o piesă importantă, dintr-un joc de şah, tot jocul se va schimba”, a declarat şeful Guvernului ungar, Viktor Orban, în cursul unei ceremonii la castelul Buda.

“Oamenii din Regatul Unit au decis să îşi ia soarta în propriile mâini, nu mai vor să fie controlaţi, s-au săturat de incertitudine, s-au săturat să fie asaltaţi de cuvinte fără acţiuni (…) şi s-au săturat să nu se mai simtă acasă”, a adăugat premierul conservator.

Liderii UE “nu au acţionat în lupta împotriva valului de migraţie (…) care a dus la o scădere a securităţii, la creşterea ameninţărilor şi agresiunii”, a subliniat el.

Aceste discurs marchează o schimbare de poziţie a lui Orban, care, înainte de referendumul de joi, i-a îndemnat pe britanici să rămână în UE. Pe de altă parte, afirmaţiile se aseamănă cu cele de anul trecut şi de la începutul acestui an ale şefului Executivului ungar, care respinge mai multe reglementări şi avize europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.