Un test al unei rachete britanice Trident, ce poate transporta încărcătură nucleară, efectuat în largul Floridei, a eşuat, iar racheta s-a îndreptat spre continentul american, scrie The Sunday Times, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un înalt oficial din Marina britanică, racheta lansată de pe un submarin a luat-o la un moment dat în direcţia greşită.

Acesta a fost singurul test al unei rachete britanice cu capacitate nucleară din ultimii patru ani şi a avut loc cu puţin înainte ca Theresa May să devină premier, după ce majoritatea britanicilor au votat pentru ieşirea din UE.

May a omis orice menţiune a a testului eşuat când a convins Parlamentul să cheltuiască 40 de miliarde de lire sterline pentru noile submarine Trident, în primul său discurs important în Legislativ, din luna iulie.

Parlamentul, care în 2007 a fost a fost de acord cu principiul de a înlocui sistemul, a votat anul trecut pentru construcţia a încă patru submarine, pentru a se asigura că Londra are suficiente arme nucleare.

Rachetele Trident au fost testate numai de cinci ori în ultimul secol, deoarece costă peste 21 de milioane de dolari una.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.