Un studiu publicat, joi, de Institutul Naţional italian al Sănătăţii, a demonstrat că ţânţarii nu transmit coronavirusul, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat deja că nu există nicio dovadă că boala ar putea fi transmisă de aceste insecte, care se crede că ar putea transmite paludismul, febra denga sau alte maladii atunci când înţeapă oamenii. 

Însă cel mai recent studiu, realizat în colaborare cu Istituto Zooprofilattico Sperimentale delle Venezie (IZSVe), o organizaţie de cercetare a sănătăţii animale, a arătat că ţânţarul-tigru sau cel comun nu transmis Covid-19. 

"Testele au demonstrat că virusul, transmis ţânţarilor prin ingerarea de sânge infectat, nu a fost capabil de a se duplica", a explicat Institutul într-un comunicat. Le este deci imposibil insectelor să transmită virusul prin înţepăturile lor.        

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.