Un oficial american a declarat joi noaptea că republicanul Donald Trump ar putea să ia în considerare varianta de a anula noile sancţiuni impuse de preşedintele Barack Obama, ca reacţie după atacurile cibernetice orchestrate în timpul campaniei electorale de către Moscova. Aceste sancţiuni vizează şase cetăţeni şi cinci entităţi ruse, însă alţi 35 de diplomaţi ruşi au primit ordin de expulzare de pe teritoriul Statelor Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi credem că aceşti paşi sunt importanţi, tocmai pentru că ruşii nu se vor opri. Avem toate dovezile că se implica într-o serie de alegeri democrate din alte state, inclusiv ale aqliaţilor noştru europeni”, a precizat oficialul de la Washington.

Însă, acesta a avertizat că ordinul de implementare a sancţiunilor ar putea să fie anulat de către republicanul Donald Trump imediat ce ajunge la Casa Albă. Miliardarul republican a negat anterior existenţa unor atacuri cibernetice orchestrate de către Moscova, susţinând că este vorba de o campanie a susţinătorilor democratei Hillary Clinton.

De asemenea, republicanul a mers atât de departe încât să declare că nu s-a discutat anterior de ziua alegerilor de atacurile cibernetice orchestrate de către hackerii ruşi, deşi acestea au apărut în presa americană încă din luna iulie 2016.

Tot FBI a anunţat înainte de ziua alegerilor că hackerii ruşi au vizat mai multe instituţiii ale Partidului Democrat în încercarea de a se implica în procesul electoral din Statele Unite.

Preşedintele Barack Obama a impus sancţiuni împotriva a şase cetăţeni şi cinci entităţi ruse, inclusiv două agenţii de informaţii ale Kremlinului. Aceste sancţiuni vizează îngheţarea activelor financiare deţinute pe teritoriul Statelor Unite.

De asemenea, alţi 35 de diplomaţi ruşi au primit ordin de expulzare din partea Washingtonului şi au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi SUA. Aceste expulzări reprezintă o replică faţă de campania de intimidare şi hărţuire a diplomaţilor americani din Rusia.

Kremlinul a reacţionat imediat faţă de noile sancţiuni şi expulzări, iar purtătorul de cuvânt Dimitri Peskov a precizat că vor exista măsuri ”adecvate” şi un ”răspuns în oglindă” al preşedintelui Vladimir Putin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.