Un golden retriever, Romeo, a fost salvat de sub dărâmăturile casei stăpânilor săi vineri seara, unde a fost blocat timp de aproape nouă zile, după cutremurul de la 24 august din centrul Italiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câinii ţin prima pagină în Italia, unde un labrador salvator a fost primit sâmbătă în audienţă de Papa Francisc.

Blocat sub dărâmături, oprite de o grindă de metal, Romeo părea liniştit când a băut primele picături de apă din ultimele 230 de ore, potrivit unei înregistrări video a pompierului care l-a salvat.

Atunci când a avut loc cutremurul, înainte de zori, pe 24 august, în micul sat medieval San Lorenzo a Flaviano, un cătun de lângă Amatrice, stăpânii lui Romeo, care dormeau la etajul al doilea, au reuşit să iasă din casă. Însă câinele, care se afla la primul etaj, a fost blocat de dărâmături.

După ce l-au căutat ore în şir, stăpânii lui au acceptat până la urmă să fie evacuaţi din satul devastat.

Cuplul a revenit vineri seara, însoţit de pompieri, să încerce să recupereze bunuri personale dintre ruinele casei.

Abia sosiseră, când câinele, care le-a auzit vocile, a început să latre.

Pompierii au început imediat să dea la o parte molozul şi au scos câinele dintre dărâmături.

Nicio altă persoană nu a mai fost găsită în viaţă sub dărâmături în seara lui 24 august, când Giorgia, în vârstă de patru ani, a fost descoperită în viaţă de Leo, un câine special antrenat, care a localizat-o.

Acest labrador negru, care face parte din brigada canină a poliţiei, a fost primit sâmbătă de Papa Francisc, la trei zile după ce a fost invitatul de onoare al unei întâlniri bilaterale între premierul italian Matteo Renzi şi cancelarul german Angela Merkel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.