Un avion operat de o companie aeriană privată din Nepal, Tara Air, a ”dispărut”, sâmbătă, cu 22 de persoane la bord, anunţă autorităţile, care precizează că o vreme înnorată împiedică o operaţiune de salvare cu elicoptere în ultmul loc cunoscut în care se afla aeronava, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul a decolat din localitatea turistică Pokhara, situată la 125 de kilometri vest de Kathmandu, către Jomsom, la aproximativ 80 de kilometri nord-vest, declară Reuters aceşti oficiali.

Compania Tara Air deţine în principal avioane de tip Twin Otter cu turbopropulsoare de producţie canadiană.

”Un elicopter trimis într-o operaţiune de căutare a revenit la Jomsom din cauza condiţiilor meteo nefavorable, fără să localizeze avionul”, anunţă Autoritatea Aviaţiei Civile din Nepal.

”Elicoptere sunt pregătite să decoleze într-o operaţiune de căutare de la Kathmandu, Pokhara şi Jomsom după ce se îmbunătăţesc condiţiile meteorologice. Echipe de căutare din cadrul armatei şi poliţiei au plecat către locul respectiv”, anunţă ea.

Compania aeriană anunţă la la bordul avionului se aflau patru indieni, doi germani şi 16 nepalezi, inclusiv trei membri ai echipajului.

Şapte dintre pasageri sunt femei, precizează Tara Air.

Avionul a pierdut contactul cu turnul de control cu cinci minute înainte să aterizeze la Jomsom, un loc turistic şi de pelegrinaj popular, a declarat un reprezentant al companiei sub protecţia anonimatului.

Agenţia meteorologică nepaleză a anunţat că straturi groase de nori acoperă zona Pokhara-Jomson.

Şeful poliţiei, Prem Kumar Dani, a anunţat că o echipă de căutare şi salvare a fost trimisă la sol în zonă, în apropiere de Muntele Dhaulagiri, al şaptelea cel mai înalt diin lume (8.167 metri).

Nepalul, în care se află opt dintre cei mai înalţi munţi din lume, inclusiv Everestul, înregistrează numeroase accidente aeriene.

Vremea se poate schimba brusc, iar pistele de aterizare sunt amplasate, de obicei, în zone muntoase greu accesibile.

La începutul lui 2018, un avion aparţinând US-Bangla Airlines, care efectua un zbor de la Dhaka la Kathmandu, s-a prăbuşit şi a luat foc, un accident soldat cu 51 de morţi în rândul celor 71 de persoane de la bord.

În 1992, toate cele 167 de persoane care se aflau la bordul unui avion aparţinând companiei Pakistan International Airlines (PIAa) au murit, după ce aeronava s-a lovit de un deal, la aterizare, la Kathmandu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.