Ucraina anunţă marţi că a destructurat o grupare care acţiona din ordinul Moscovei şi pregătea atacuri armate cu scopul de a ”destabiliza” reguni ale ţării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Organizatorii bandei pregăteau o serie de atacuri armate împotriva unor infrastructuri”, anunţă într-un comunicat Serviciul ucrainean de securitate SBU.

Gruparea ”era coordonată” de către ”serviciile speciale ruse”, acuză SBU.

Cei doi organizatori ai grupării - dintre care unul este rus - au fost arestaţi, anunţă SBU.

Agenţi SBU au confiscat ”un dispozitiv exploziv, arme uşoare şi muniţie”, mai anunţă agenţia.

Cei doi acţionau la Harkov, un oraş important situat în apropierea frontierei cu Rusia, în est, şi la Jîtomîr, în centrul Ucrainei, la mai puţin de 150 de kilometri de Kiev.

Cei doi bărbaţi sunt foşti membri ai unor comandouri care au participat la confrntări armate, a declarat AFP o sursă din cadrul forţelor de ordine.

Sub pretextul căutării de paznici de securitate, ei ”au început să recruteze” personal, ”în mod esenţial” ruşi care au comis crime violente, acuză această sursă.

Ucraina şi Occidentul acuză Rusia de faptul că a comasat zeci de mii de militari la frontera ruso-ucraineană în vederea unei eventuale invazii şi de faptul că încearcă să destabilizeze situaţia în interiorul Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.