Ucraina a cerut confiscarea unei nave care transporta cereale dintr-o parte a ţării ocupată de armata rusă. Vestea plecării navei din Berdyansk a fost anunţată pe aplicaţia de socializare Telegram de Evhen Balytskyi, care a fost numit recent de Rusia în funcţia de guvernator al zonelor ocupate din Zaporizhzhia. Nava se află în prezent în largul coastelor turceşti, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu este clar de unde provine încărcătura sau cum a fost obţinută, dar Rusia a fost acuzată de furtul de cereale din zonele din Ucraina pe care le controlează - acuzaţii pe care Rusia le neagă.

Berdyansk se află în sudul Ucrainei, în regiunea Zaporizhzhia, pe malul Mării Azov.

Vestea plecării navei din Berdyansk a fost anunţată pe aplicaţia de socializare Telegram de Evhen Balytskyi, care a fost numit recent de Rusia în funcţia de guvernator al zonelor ocupate din Zaporizhzhia.

El a declarat că 7.000 de tone de cereale vor fi trimise în ţări "prietene" şi că navele Flotei ruse a Mării Negre vor "asigura securitatea" călătoriei şi că portul a fost curăţat de minele marine.

Ulterior, Evhen Balytskyi a editat postarea, eliminând referinţele la încărcătura şi destinaţia navei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.