Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a salutat vineri după-amiază angajamentul continuu al Guvernului României faţă de proiectul european şi pentru construirea unui bloc comunitar mai puternic şi unit, în urma unei întâlniri cu premierul Sorin Grindeanu la Bruxelles. Însă, Tusk a subliniat şi importanţa asigurării ireversibilităţii luptei anticorupţie din România, potrivit unui comunicat al Consiliului European.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Tusk a discutat cu premierul Sorin Grindeanu despre importanţa statului de drept şi a luptei anticorupţie pentru ca cetăţenii să poată beneficia de toate oportunităţile care decurg din apartenenţa la Uniunea Europeană.

De asemenea, liderul european a subliniat necesitatea înregistrării unor progrese în lupta anticorupţie şi a asigurării ireversibilităţii acestui proces în acord cu aşteptările înalte ale societăţii române, precum şi cu valorile UE.

Întâlnirea dintre Donald Tusk şi Sorin Grindeanu are loc în urma protestelor antiguvernamentale masive din România, care au dus la abrogarea OUG 13.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.