Rămăşiţele unui cuplu care a dispărut în Alpi, în urmă cu 75 de ani, au fost găsite într-un gheţar din Elveţia, care a început să se topească, relatează AFP. Trupurile neînsufleţite ale celor doi au fost păstrate intacte în gheaţă, scrie presa locală, precizând că descoperirea pune capăt la decenii de incertitudine pentru cei şapte copii ai cuplului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cadavrele au fost găsite unul lângă altul, în masivul Diableret, din sudul Elveţiei. Lângă ele au fost descoperite rucsacuri, o carte şi un ceas.

Directorul complexului turistitc Glacier 3000, Bernard Tschannen, a declarat că trupurile au fost găsite joi.

“Erau un bărbat şi o femeie care purtau haine din ultimul Război (Mondial – n.r.)”, a spus Tschannen. „Gheaţa i-a păstrat perfecte, iar lucrurile lor intacte”, a adăugat el, precizând că, probabil, cuplul a căzut într-o crevasă.

Autorităţile vor face teste ADN pentru a stabili cu certitudine identităţile celor doi, însă cotidianul elveţian Le Matin a citat-o pe Marceline Dumoulin, care crede că cei doi sunt părinţii ei, dispăruţi pe 15 august 1942.

Marcelin Dumoulin, un porducător de pantofi în vârstă de 40 de ani, şi soţia sa Francine, o profesoară în vârstă de 37 de ani, au plecat din satul lor, Chandolin, pentru a-şi duce vacile la păscut în munţi.

Ei nu s-au mai întors, iar autorităţile i-au căutat timp de două luni, fără succes. În cele din urmă, cei şapte copii ai lor – cinci băieţi şi două fete – au fost duşi în orfelinate.

„Ne-am petrecut întreaga viaţă căutându-i, fără încetare. Nu am crezut niciodată că vom putea să le oferim înmormântarea pe care o merită”, a declarat Dumoulin, care avea patru ani când părinţii ei au dispărut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.