Preşedintele ales american Donald Trump şi-a petrecut Revelionul cu un infractor, Joseph "Joey No Socks" Cinque, care a supravieţuit la un moment dat unei tentative de asasinat şi care s-a declarat prieten cu celebrul mafiot John Gotti, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o înregistrare video publicată pe internet, Trump apare pe scenă cu Cinque, la complexul său hotelier Mar-a-Lago, din Palm Beach (Florida).

Contactat de CNN, Secret Service, care asigură paza preşedintelui ales, a dat asigurări că toţi cei care au luat parte la petrecere au trecut printr-un detector de metale.

Cinque a fost găsit vinovat în 1989 pentru că deţinea obiecte de artă furate. În 1990, el a fost condamnat la „libertate condiţionată”, potrivit documentelor oferite de un angajat al Curţii Supreme din New York.

Instanţa a informat CNN că actul original de condamnare a fost distrus într-un incendiu.

Cinque nu a stat după gratii. Deşi nu există nicio informaţie privind cât a durat „libertatea condiţionată”, faptul că nu mai există alte documente judiciare în acest dosar sugerează că bărbatul nu a încălcat condiţiile fixate.

Într-un interviu acordat în 1995 unei reviste din New York, Cinque a vorbit de fosta sa prietenie cu Gotti.

De asemenea, el a povestit cum a fost „împuşcat de trei ori şi lăsat ca mort” în 1980. Cinque a descris incidentul dreptul un jaf, în timp ce autorităţile cred că a fost vorba mai degrabă de o tentativă de asasinat comandat.

Cinque este preşedintele şi directorul executiv al American Academy of Hospitality Services (AAHS), organizaţie de evaluare în sectorul turistic care, de-a lungul anilor, l-a prezentat pe Trump drept „ambasador extraordinar”. De asemenea, copiii preşedintelui ales au servit ca membri onorifici ai consiliului de administraţie, din care mai fac parte o serie de prieteni şi asociaţi ai lui Trump.

În 2013, AAHS i-a oferit lui Trump un premiu, Six Star Diamond Award, pentru unul dintre terenurile sale de golf din Scoţia. În total, 17 proprietăţi ale lui Trump au primit premii din partea AAHS de-a lungul anilor.

Cinque a apărut de numeroase ori în public alături de familia Trump. În februarie 2009, el şi preşedintele ales au apărut împreună într-un clip de prezentare al AAHS. „Aş vrea să îl felicit în mod special şi să îi mulţumesc lui Joe Cinque, şeful Academiei, pentru munca incredibilă pe care o face. Nu mai este nimeni ca el. Este un tip special. Pur şi simplu nu se apropie nimeni de nivelul lui”, a spus Trump în clip.

De asemenea, Donald Trump Jr., unul dintre fiii preşedintelui ales, şi Cinque au arbitrat împreună concursul Miss Universe 2008.

Cinque a fost invitat şi la aniversarea lui Trump din Atlantic City, din urmă cu şapte ani.

Contactată pentru a comenta, echipa de tranziţie a lui Trump a insistat că acesta „nu a negat niciodată că îl ştie pe Cinque”.

Avocatul lui Cinque, Andy Langsam, a declarat că Trump are o „relaţie de afaceri” atât cu AAHS, cât şi directorul său. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.