Preşedintele american Donald Trump a încălcat Constituţia când a blocat mai multe persoane pe contul său de Twitter după ce aceştia l-au criticat sau ironizat, a decis o curte de apel marţi, scrie New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pentru că Trump foloseşte Twitter pentru afaceri ale guvernului, el nu poate interzice unor cetăţeni americani să îi citească postările sau să intre în conversaţie cu el, a decis un complet de trei judecători de la Curtea de Apel a Statelor Unite din Al Doilea Circuit.
 
Primul Amendament al Constituţiei interzice unui oficial care foloseşte reţelele sociale pentru probleme de stat să excludă anumiţi oameni „dintr-un dialog deschis” pentru că „spun lucruri cu care oficialul nu este de acord”, a afirmat judecătorul Barrington D. Parker.
 
„Această dezbatere, pe cât de inconfortabilă şi neplăcută poate fi, este un lucru bun. În rezolvarea acestui apel, reamintim că Primul Amendament ne arată că cel mai bun răspuns în faţa unui discurs nefavorabil este dat de mai multă discuţie, nu mai puţină”, a afirmat Parker.
 
Contul de Twitter al lui Donald Trump este urmărit de aproape 62 de milioane de persoane, iar preşedintele american se foloseşte de el deseori pentru a face anunţuri importante.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.