Preşedintele american Donald Trump, care abia aşteaptă un vaccin împotriva covid-19, a comis o gafă încercând să-i încurajeze pe oamenii de ştiinţă care lucrează la un tratament împotriva noului coronavirus, pe care i-a catalogat drept ”cele mai strălucitoare persoane din lume”, atribuindu-le descoperirea ”vaccinului împotriva SIDA” - care nu există, relatează The Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cercetarea a descoprit asocieri de medicamente care permit să se trăiască cu virusl HIV sau PrEP, un tratament preventiv care reduce cu 99% riscul contaminării, însă, pentru moment, nu există vreun vaccin preventiv sau curativ împotriva HIV/SIDA.

”Ei au găsit mai multe lucruri împotriva SIDA”, boala provocată de HIV, a declarat marţi Trump.

”Mai multe laboratoare sunt implicate, însă tratamente pentru SIDA... SIDA era o contaminare de moarte, iar acum oamenii îşi trăiesc viaţa, cu o factură, este incredibil”.

O ”factură”, pentru că terapia costă în medie 40.000 de dolari pe an în Statele Unite, iar pacienţii este necesar să suporte o parte a acestei sume, spre deosebire de ţări din Europa, unde cheltuielile sunt suportate de stat.

În 2018, aproximativ 38.000 de persoane din Statele Unite  şi aproape 1,7 milioane în lume au descoperit că sunt seropozitive.

De la începutul epidemiei, 32 de milioane de oameni au murit din cauza SIDA şi aproximativ 75 de milioane au contractat HIV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.