Averea preşedintelui american Donald Trump, a scăzut cu 600 de milioane de dolari, la 3,1 miliarde de dolari, iar miliardarul republican coboară cu 92 de locuri, până pe poziţia 248, în topul celor 400 cei mai bogaţi americani întocmit de Forbes, relatează CNN Money.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump se clasa anul trecut pe locul 156 în acest top.

Declinul averii locatarului Casei Albe este atribuit de revistă ”unei pieţe imobiliare dure la New York, mai ales în cazul amplasamentelor de vânzare cu amănuntul, unui proces costisitor şi unei campanii prezidenţiale scumpe”.

Trump a ajuns la o înţelegere în valoare de 25 de miliaone de dolari într-un proces în care seminarele sale în domeniul imobiliar de la Trump University sunt acuzate de fraudarea participanţilor.

Însă, pe ansamblu, cei mai bogaţi americani sunt şi mai bogaţi decât erau cu un an în urmă, scrie Forbes.

În prezent cei mai bogaţi americani se plasează în interiorul unei diferenţe record de doar două miliatrde de dolari.

Revista estimează că 169 de miliardari sunt prea ”săraci” să se încadreze între primii 400, inclusiv Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer la Facebook.

Bill Gates se află în fruntea listei - al 24-lea an consecutiv - cu o avere estimată la 89 de miliarde de dolari.

Fondatorul şi CEO-ul Amazon Jeff Bezos se află pe poziţia a doua, cu 81,5 miliarde de dolari, pe care a intrat în 2016.

Warren Buffett rămâne pe locul trei.

Trump este mai plasat în topul Forbes decât în clasamentul mondial al miliardarilor întocmit de Bloomberg, care-i evaluează averea la 2,86 de miliarde de dolari. Această evaluare nu-i permite să facă parte dintre cei mai bogaţi 500 de oameni din lume.

Casa Albă nu a comentat imediat pe tema topului Forbes, precizează CNN Money.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.