Statele Unite au înregistrat joi un nou vârf al contaminărilor cu noul coronavirus, iar preşedintele Donald Trump a explicat într-o postare pe Twitter că acesta este rezultatul testărilor făcute mai bine decât în alte ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 65.000 de noi cazuri de Covid-19 au fost raportate de Statele Unite pentru ultimele 24 de ore, scrie BBC. Acesta este un nou record înregistrat.

În total, de la începutul epidemiei aici, au fost înregistrate peste 3,11 milioane de cazuri şi 133.290 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

În ultimele trei zile, au murit în medie peste 900 de oameni. 

Preşedintele Donald Trump a spus că această creştere a numărului de cazuri este rezultatul testărilor masive efectuate în SUA.

„Motivul pentru care avem atât de multe cazuri, comparativ cu alte ţări care nu s-au descurcat la fel de bine ca noi, este că testările noastre sunt mai multe şi mai bune. Am testat 40 de milioane de oameni. Dacă am fi testat 20 de milioane, numărul cazurilor ar fi fost la jumătate”.

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus la finalul anului trecut în China, au fost înregistrate peste 12,2 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 554.900 de decese, potrivit Johns Hopkins University.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.