Statul Islamic (SI) a revendicat joi atentatul cu explozivi comis cu o zi înainte la un cimitir nemusulman din Jeddah, în Arabia Saudită, soldat cu răniţi, în cursul unei ceremonii de comemorare a Armistiţiului din 1918 care a pus capăt primului Război Mondial, în contextul unei furii împotriva Franţei, din cauza caricaturizării profetului Mahomed, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În susţinerea mesajului lui Allah (...), un detaşament de soldaţi ai califatului a reuşit să pună un dispozitiv exploziv în cimitir (...) în oraşul Jeddah ieri (miercuri)”, unde s-au reunit ”mai muţi consuli” europeni.

Ei au detonat dispozitivul şi i-au ”rănit pe mai mulţi dintre ei”, a anunţat SI pe canalul său de propagandă de pe mesageria Telegram.

Două persoane au fost rănite în acest atac - un angajat consular grec şi un poliţist saudit.

Este vorba despre al doilea atac care vizează interese franceze la Jeddah, după cel de la 29 octombrie vizând un paznic la Consulatul Franţei.

”Ceremonia anuală care comemorează sfârşitul Primului Război Mondial la cimitirul nemusulman din Jeddah, la care participă consuli generali (din alte ţări), inclusiv de la Consulatul Franţei, a fost ţinta unui atac cu dispozitiv exploziv în această (miercuri) dimineaţa, care a cauzat mai mulţi răniţi”, a anunţat miercuri Ministerul francez de Externe, fără să precizeze identitatea sau naţionalitatea victimelor.

”Franţa condamnă ferm acest atentat laş pe care nu-l poate justifica nimic”, denunţa diplomaţia franceză, îndemnând autorităţile saudite ”să facă deplin lumină” cu privire la acest act şi ”să identifice şi judece autorii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.