Statele Unite au acordat sâmbătă o autorizare de urgenţă a vaccinului Johnson & Johnson contra Covid-19 pentru persoanele de 18 ani şi peste, a anunţat Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA), scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest vaccin cu doză unică numit Janssen Covid-19, care poate fi stocat la temperatura frigiderului, se alătură celor de la Pfizer/BioNTech şi de la Moderna într-o uriaşă campanie de vaccinare în SUA, în care pandemia a provocat mai mult de 500.000 de morţi. 

După ce a studiat în detaliu datele testelor clinice, efectuate pe mai mult de 43.000 de persoane, un comitet de experţi a recomandat vineri lansarea pe piaţă a vaccinului companiei americane.

Cel puţin trei milioane d edoze produse de J&J sunt pregătite să fie distribuite săptămânile viitoare, potrivit Guvernului american.                

Johnson & Johnson s-a angajat să livreze 100 de milioane de doze Statelor Unite înainte de sfârşitul lunii iunie. 

Cu 600 de milioane de doze comandate în total de la Pfizer şi Moderna, SUA vor dispune deja, de acum şi până la sfârşitul lui iulie, de suficiente vaccinuri pentru a imuniza aproapte toată populaţia.

Dar ]mpreună cu cele de la Johnson & Johnson ar putea accelera campania de vaccinare. 

În total, mai mult de 72 de milioane d einjecţii au fost deja făcute în ţara cea mai îndoliată de pandemie. 

Vaccinul J&J, a cărui administrare a început deja în Africa de Sud, este un vaccin cu "vector viral". 

El foloseşte ca suport un alt virus mai puţin virulent, transformat pentru a-i adăuga instrucţiuni genetice de la o parte a virusului responsabil pentru Covid-19. Odată ajuns în celule, o proteină tipică SARS-CoV-2 este produsă, educând sistemul imunitar să o recunoască.

În timpul testelor clinice, eficienţa vaccinului a fost de 85,9%, faţă de formele grave ale Covid-19 în Statele Unite, potrivit cifrelor comunicate de FDA.                

Efectele secundare cele mai frecvent observate au fost durere la locul injecţiei, dureri de cap, oboseală şi dureri musculare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.