Administraţia Biden a anunţat, marţi, că a adăugat treizeci şi şase de companii pe lista neagră comercială, acuzând cinci companii chineze că sprijină baza industrială militară şi de apărare a Rusiei, în urma invaziei lansate de Moscova în Ucraina, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acţiunea de astăzi (n.r. marţi) trimite un mesaj puternic entităţilor şi indivizilor de pe tot globul că, dacă vor să sprijine Rusia, Statele Unite le vor izola la rândul lor”, a declarat subsecretarul deComerţ pentru Industrie şi Securitate, Alan Estevez, într-un comunicat.

”Nu vom ezita să acţionăm, indiferent de locul în care se află o parte, dacă aceasta încalcă legea SUA”, a spus secretarul adjunct al Comerţului pentru Administrarea Exporturilor, Thea Rozman Kendler, în acelaşi comunicat.

Oficialii americani au afirmat anterior că Beijingul respectă în general restricţiile, însă Guvernul SUA a promis să monitorizeze îndeaproape respectarea sancţiunilor şi să aplice riguros reglementările.

Statele Unite s-au alăturat aliaţilor pentru a-l pedepsi pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru invazia lansată pe 24 februarie asupra Ucrainei, sancţionând o serie de companii şi oligarhi ruşi şi adăugându-i pe alţii pe lista neagră comercială.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.