Garda de coastă a Spaniei a salvat vineri şi sâmbătă 933 de migranţi şi a găsit patru cadavre în Marea Mediterană, în timp ce ţara se pregătea să primească o navă de migranţi căruea nu i s-a permis accesul în porturile din Italia şi Malta, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul persoanelor care vor să scape de sărăcie şi de conflicte şi fac călătoria periculoasă către Spania s-a dublat anul trecut şi este probabil că va creşte din nou în 2018, conform agenţiei vamale a UE.

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez s-a oferit deja să primească nava cu migranţi Aquarius cu 629 de persoane la bord şi a promis servicii medicale gratuite pentru imigranţii ilegali.

Garda de coastă a informat pe Twitter că a salvat 507 persoane din 59 de bărci mici în strâmtoarea Gibraltar, acolo unde a găsit şi patru cadavre.

Toate celelalte intervenţii au avut loc în vestul Mării Mediterane, între nord-estul Marocului şi sud-estul Spaniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.