Serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă au găsit patru cadavre din hotelul lovit de avalanşă în centrul Italiei, în timp ce alte aproximativ 25 de persoane, printre care ar putea fi şi trei români, sunt date dispărute în continuare, relatează Corriere della Sera.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Speranţa este motorul eforturilor de salvare”, a spus şeful Protecţiei Civile, Fabrizio Curcio, precizând că echipele sale au muncit toată noaptea de joi spre vineri. 

Serviciile de salvare au recuperat joi trei cadavre şi au localizat un al patrulea, au precizat autorităţile.

Cele trei trupuri neînsufleţite scoase de sub zăpadă au fost transferate cu elicopterul la Morga din Pescara.

Numărul persoanelor scăpate în viaţă rămâne de două - Giampiero Parete şi Fabio Salzetta. Ei au fost cei care au dat alarma în legătură cu avalanşa.

În ceea ce priveşte numărul persoanelor dispărute, acesta nu este clar, dar este, cu siguranţă, mare. Potrivit subsecretarului regional pentru Protecţie Civilă, Mario Mazzocca, în hotel se aflau cel puţin 34 de persoane. “Numărul înregistrat oficial este mai mic, adică 22 de clienţi şi opt angajaţi. Însă se pare că au mai fost cel puţin alţi patru oaspeţi care nu locuiau în hotel”, a explicat el.

Primarul din Farindola, Ilario Lacchetta, a anunţat, însă, că în hotel erau 24 de oameni, dintre care cel puţin patru copii.

Clienţii făcuseră check-outul şi aşteptau maşinile de dezăpezire pentru a putea pleca din hotelul izolat de zăpadă. Nu au mai apucat, însă, pentru că avalanşa a lovit în plin structura, pe care a deplasat-o cu 10 metri.

“Folosesc o expresie puţin inexactă: la Rigopiano a fost o implozie”, a spus Curcio. “Intervenţia la hotelul Rigopiano este la limita imposibilului. Am vorbit cu toţi operatorii din teritoriu şi ideea este să îi susţinem pe cei care lucrează la faţa locului. Este un scenariu critic”, a precizat oficialul, subliniind că situaţia este periculoasă pentru serviciile de intervenţie. 

LISTA PERSOANELOR DISPĂRUTE

Lista persoanelor dispărute se conturează la o oră la alta. Apar nume şi informaţii noi, pe măsură ce autorităţile verifică cine se afla în hotel.

Printre cei a căror identitate a fost stabilită se numără Marco Vagnarelli şi iubita sa,  Paola Tomassini, din Castignano (Ascoli Piceno). Printre cei aflaţi în hotel se numără şi Domenico Di Michelangelo, în vârstă de 41 de ani, din Chieti, poliţist, care se afla în vacanţă împreună cu soţia sa, Marina Serraiocco, de 37 de ani, din Popoli, şi de copilul lor de şapte ani. Marco Tanda, în vârstă de 25 de ani, făcea parte din conducerea Ryanair şi locuia la Roma. El venise la Rigopiano împreună cu logodnica sa Jessica Tinari, de 24 de ani.

Printre angajaţii hotelului se numără Emanuele Bonifazi, de 31 de ani, Alessandro Riccetti, de 33 de ani, bucătăreasa Ilaria Di Biase, de 22 de ani, Cecilia Martella şi Luana Biferi.

Pe lista cu dispăruţi se află şi administratorul hotelului Roberto Del Rosso. Nepotul său şi directorul Rigopiano, Bruno Di Tommaso, a spus că a coborât înainte de avalanşă la Pescara, pentru a coordona de acolo operaţiunile de dezăpezire.

A dispărut şi administratora centrului spa, Marcella, despre care nu se ştiu, însă, prea multe. Cu puţin înainte de avalanşă, ea şi-a sunat sora: “Ni s-a spus să stăm la parter, urc”, a spus emeia la telefon.

A fost o greşeală, consideră experţii. Centrul spa era la subsol şi era singurul loc unde ar fi putut scăpa de avalanşă.

Autorităţile nu au informaţii nici despre soţia şi cei doi copii ai supravieţuitorilor Giampiero Parete. Presa românească scrie că femeia şi copiii sunt cetăţeni români.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.