Pavlo Kyrylenko, şeful administraţiei militare regionale Doneţk, a declarat marţi că forţele ruse au ocupat oraşul contestat Svitlodarsk din regiunea estică Donbas şi că forţele ucrainene s-au retras, relatează CNN. El arată că situaţia este „foarte dificilă” în Lyman, un oraş din nordul regiunii Doneţk, care este sub foc constant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Aproximativ 10.000 de civili rămân în Svitlodarsk -ul ocupat”, a spus Kyrylenko.
 
"Nu mai mult de 30% din populaţie a părăsit oraşul. Astăzi, 24 mai, armata rusă a intrat în Svitlodarsk în regiunea Doneţk. Acolo au fost deja arborate steaguri ruseşti", a spus el. 
 
Potrivit lui Kyrylenko, Svitlodarsk a fost înconjurat pe trei părţi şi  nu a fost supus bombardamentelor intense. 
 
„Aceasta nu este o retragere [a Forţelor Armate ale Ucrainei], ci o regrupare”, a spus el. „Aceasta este decizia corectă şi logică în această situaţie, de a salva vieţile  şi de a se regrupa”.
 
Canalele pro-ruse Telegram au arătat imagini cu drapelul rus arborat peste clădirea administraţiei oraşului din Svitlodarsk.
 
Kyrylenko a descris şi situaţia ca fiind „foarte dificilă” în Lyman, un oraş mai la nord din regiunea Doneţk. ”Acum este sub foc constant”, a spus el.
 
"Inamicul a intrat cu mult timp în urmă pe teritoriul comunităţii Lyman. Scopul lor principal este de a lua centrul comunităţii Lyman. Situaţia de acolo este acum una dintre cele mai tensionate de-a lungul întregii linii a frontului, alături de Avdiivka", a mai precizat oficialul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.