Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar alte 28 rănite, miercuri, în tiruri de rachetă şi atacuri cu drone ale Iranului în Kurdistanul irakian, vizând grupări din opoziţia kurdă iraniană, anunţă autorităţile locale din regiunea autonomă irakiană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii de la Erbil, capitala Kurdistanului irakian autonom, a anunţat într-un comunicat ”patru martiri şi 14 răniţi” în regiunea Koysinjaq şi alţi ”trei martiri şi 14 răniţi” la Sherawa.

”Există civili între victime”, declară AFP un oficial de rang înalt din Kurdistanul autonom.

Ministerul irakian de Externe urma să-l convoace pe ambasadortul Iranului la Bagdad, în semn de protest faţă de aceste tiruri de rachetă şi atacuri cu drone soldate cu şapte morţi în Kurdistan, a anunţat un purtător de cuvânt al ministerului.

”Ambasadorul Iranului la Bagdad va fi convocat de urgenţă, pentru a i se înmâna o scrisoare de protest pe un ton foarte dur pe tema bombardamentelor” Iranului, a anunţat într-un comunicat succint un purtător de cuvânt al Ministerului irakian de Externe, Ahmed al-Sahaf.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.