Rusia va înlocui legendarele pistoale de tip Makarov - în armată şi poliţie - cu o nouă armă armă care poate funcţiona la o temperatură de până la -70 de grade Celsius şi să străpungă o vestă antiglonţ de la distanţa de 100 de metri, a anunţat vineri producătorul său, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia de serie a acestui nou tip de pistol - numit Udav (”şarpe boa” în rusă) urmează să înceapă în primăvara lui 2019 şi să înlocuiască, în armată şi în poliţie, pistolul de tip Makarov, a anunţat într-un comunicat conglomeratul militaro-industrial public rus Rostec.

Makarovul este un pistol semiautomat, folosit de la începutul anilor '50. El a înlocuit, la acea vreme, pistolul sovietic de tip Tokarev.

”Makarovul este arma personală principală a ofiţerilor din cadrul  forţelor armate şi de securitate în mai multe ţări din fostul Pact de la Varşovia şi în China”, a subliniat Ristec.

Rusia a furnizat recent 900 de pistoale de tip Makarov - între alte arme - armatei din republica centrafricană.

”Prin puterea sa de distrugere, Udavul va deveni unul dintre pistoalele cele mai puternice din lume”, apreciază Rostec, anunţând că are un cartuş de ”calibrul 9x21mm” care-i permite să străpungă veste antiglonţ ”de la o sută de metri”.

Pistolul poate face faţă unor ”temperaturi extreme cuprinse între -70 şi +50 de grade” Clesius şi unor ”condiţii de deşert arid, artcice şi de umiditate crescută”, apreciază Serghei Abramov, directorul industrial al grupului ”Arme” din cadrul Rostec.

Pistolul de tip Udal urmează să fie disponibil, de asemenea, atât în versiuni civile şi sportive, cât şi la export.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.