Preşedintele Vladimr Putin afirmă miercuri, la o zi după un summit virtual cu omologul său american Joe Biden pe tema unor tensiuni între Moscova şi Ucraina - susţinută de NATO -, că Rusia are dreptul să se apere, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden l-a avertizat pe omologul său rus împotriva oricărei ofensive militare împoriva adversarului său ucrainean şi a ameninţat cu ”sancţiuni puternice” în caz contrar.

”Rusia poartă o politică externă a păcii, însă ea are dreptul să-şi apere securitatea”, a declarat Putin într-o conferinţă de presă.

A lăsa NATO să se apropie de frontierele ruse fără a acţona ar fi ”criminal”, consideră liderul de la Kremlin.

Europenii şi americanii acuză de mai multe săptămâni Rusia de faptul că desfăşoară forţe în număr mare la frontiera cu Ucraina, un lucru care sugerează o escladare militară.

Dn contră, Moscova, consideră că susţinerea Kievului de către NATO şi a ambiţiilor ucrainene de aderare la blocul militar occidental alimentează riscul unei confruntări militare în regiune şi consttuie o ameninţare la adresa securităţii Rusiei.

Vladimr Putin a declarat, în această conferinţă de presă comună, la Soci, cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, că discuţiile sale cu Joe Biden au fost ”constructive”.

”Avem posibilitatea să continuăm acest dialog, iar asta mi se pare esenţial”, a declarat el.

Kremlinul şi Casa Albă şi-au reluat contactele odată cu summitul Biden-Putin din iunie, la Geneva, şi videoconferinţa de marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.