O explozie a unei drone a avut loc în districtul Novooskolski din Belgorod, în timp ce în apropiere de Kursk sistemele de apărare antiaeriană au doborât o altă dronă, au anunţat miercuri guvernatorii celor două regiuni ruse aflate la graniţa cu Ucraina, relatează Interfax.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A avut loc o explozie pe timp de noapte în satul Olhovatka din districtul Novooskolski - o dronă inamică a explodat. Au fost avariate două clădiri rezidenţiale, o bibliotecă, un oficiu poştal şi o maşină", a precizat miercuri şeful regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, pe pagina sa VKontakte.

La rândul său, guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, susţine că o dronă "inamică" a fost doborâtă de un sistem de apărare aeriană rusesc în apropiere de oraşul Kursk. "O dronă inamică în apropiere de Kursk a fost doborâtă de forţele de apărare aeriană în această dimineaţă devreme. Rămăşiţele au căzut în satul Tolmacevo", a scris şeful regiunii pe canalul său de Telegram.

El a adăugat că nu au existat victime în urma incidentului, dar au fost avariate conducta de gaz şi faţada unei case. 

Un nivel "galben" (ridicat) de pericol terorist este în vigoare în regiunea Kursk din 11 aprilie 2022. Regiunea se învecinează cu Ucraina şi, ca şi Belgorod, a fost atacată de mai multe ori, susţin autorităţile ruse, care dau vina pe Ucraina sau forţe proucrainene.

Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei şi de pe teritoriul controlat de Rusia în Ucraina. Cu toate acestea, Kievul a declarat recent că subminarea logisticii Rusiei face parte din pregătirea pentru o contraofensivă planificată.

Pe de altă parte, agenţia NEXTA, care citează surse neidentificate, relatează, de asemenea, că două drone ar fi atacat un teren de antrenament militar din regiunea Voronej, iar 14 soldaţi ar fi fost răniţi. Regiunea este situată, de asemenea, în vestul Rusiei, la graniţa cu Ucraina. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.