Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a ajuns la Chişinău în cursul nopţii trecute, unde s-a întâlnit cu noul preşedinte al Moldovei, Igor Dodon, ocazie cu care l-a felicitat pe acesta şi l-a invitat, în numele lui Vladimir Putin, să viziteze Rusia pe 17 ianuarie 2017. Rogozin nu a reuşit să participe la ceremonia depunerii jurământului de către Dodon, desfăşurată vineri, din cauza ceţii de pe aeroportul din Chişinău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dmitri Rogozin a reuşit să ajungă la Chişinău abia în timpul nopţii şi a fost primit de către Igor Dodon. 

”În cadrul întrevederii Dmitri Rogozin a transmis felicitări din partea conducerii Rusiei, cu prilejul investirii în înalta funcţie de preşedinte al ţării, precum şi a transmis invitaţia de a efectua o vizită oficială în Federaţia Rusă. În cursul dialogului părţile au făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală a relaţiilor bilaterale moldo-ruse, perspectivele unui eventual progres în problema transnistreană, soluţionarea principalelor subiecte în colaborarea moldo-rusă, agenda întrevederii cu Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse”, transmite preşedinţia Republicii Moldova.

Totodată, Rogozin l-a invitat pe Dodon la Moscova, vizită ce urmează să aibă loc pe 17 ianuarie. ”Am acceptat cu plăcere invitaţia şi mi-am exprimat speranţa la o relansare plenară a relaţiilor moldo-ruse”, a menţionat Igor Dodon.

Dmitri Rogozin a fost invitat la cemonia de învestire a lui Igor Dodon şi avea programată o întâlnire cu preşedintele moldovean vineri, de la ora 15.30.

Vineri dimineaţă, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunţat pe Twitter că aeronava sa ar fi tranzitat spaţiul aerian al României. “Pe drum către Chişinău, am zburat peste Ucraina, via Belarus, Polonia, Slovacia, Ungaria şi România. Până la urmă, nu orice aeronavă ajunge la mijlocul Niprului”, a scris Rogozin pe Twitter, vineri, în jurul orei 11.30.

Aeronava nu a putut ateriza la Chişinău din cauza ceţii şi a fost redirecţionată către Budapesta, unde vicepremierul rus a rămas până când condiţiile meteo au permis aterizarea în Moldova, în cursul nopţii trecute.

În mai 2014, Rogozin a fost inclus pe lista cu sancţiuni vizând oficialii ruşi impuse de UE ca răspuns la anexarea Crimeei de către Moscova. Printre sancţiunile adoptate se numără şi interzicerea tranzitării spaţiului aerian al ţărilor membre.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.