David Cameron a anunţat în mod oficial că "Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană", la finalul unui scurt summit, marţi seara, la Bruxelles, la care a participat alături de şefii de stat şi de guverne ai celorlalte 27 state membre UE, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul demisionar a îndepărtat astfel unele îndoieli cu privire la rezultatul politic al referendumului care s-a încheiat cu victoria taberei care a spus "nu" Uniunii Europe în urmă cu cinci zile.

În schimb, în pofida nerăbdării partenerilor săi, el a confirmat că va lăsa succesorului său responsabilitatea politică de a invoca "clauza retragerii" în numele Regatului Unit.

Numele succesorului său la numărul 10 pe Downing Street urmează să fie cunoscut pe 9 septembrie.

"Nu avem nevoie de mult timp, dar ne trebuie totuşi un pic de timp", a spus Cameron.

La summit, ceilalţi lideri europeni şi-au "exprimat tristeţea" să vadă Regatul Unit părăsind Uniunea după 43 de ani, a precizat el.

Însă Cameron a spus că a avut loc o discuţie "calmă şi constructivă".

Uniunea Europeană şi Marea Britanie urmează să se angajeze în "căutarea relaţiei celei mai strânse" în viitor, a mai declarat premierul demisionar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.